شرکت فنی مهندسی سازه گستر تایماز

استان آذربایجان شرقی _ تبریز ـ بازار (راسته کوچه)خیابان جمهوری اسلامی، روبروی مسجد انگجی ، طبقه فوقانی پلیس+10

شرکت فنی مهندسی سازه گستر تایماز

استان آذربایجان شرقی _ تبریز ـ بازار (راسته کوچه)خیابان جمهوری اسلامی، روبروی مسجد انگجی ، طبقه فوقانی پلیس+10

کامپوزیت‌ها

کامپوزیت‌ها موادی هستند که از ترکیب دو ماده با خواص متفاوت برای رسیدن به خواص برتر و بهتر ساخته می‌شوند.

کامپوزیت‌ها با ترکیب پودر سنگ و رزین پلی استیلن می‌تواند سرامیک‌های بسیار مستحکم و سبک بسازند که در صنعت ساختمان نقش بسیار اساسی دارند.

طبق آمار موجود، ‪ ۳۰درصد کامپوزیت تولیدی در جهان در صنعت حمل و نقل، ‪ ۱۷درصد در صنایع الکترونیکی، ده درصد در صنایع خانگی و یک درصد در صنایع هواپیماسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نخستین کامپوزیت ها در دهه ی 40 در امریکا و شوروی سابق بوده که در ساخت شاتل فضایی ،هواپیماهای کوچک،تانک ها،کلاه های ضد گلوله،در صنعت دریایی و صنعت خودرو کاربرد داشته است.

میتوان به این نوع مصالح نام چند سازه ای را نیز اطلاق نمود.

انواع چندسازه‌ها را می‌توان به گروههای زیر طبقه‌بندی نمود:

1- کامپوزیت‌های پایه پلیمری: این مواد اهمیت صنعتی فراوانی دارد و هنوز هم تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. مواد مصنوعی تقویت شده با الیاف شیشه (فایبرگلاس‌ها) یکی از این مواد می‌باشد که تاکنون کاربرد صنعتی وسیعی پیدا کرده است.که در قسمت الیاف شیشه به آن می پردازیم.

2- کامپوزیت‌های پایه فلزی

3- کامپوزیت‌های پایه سرامیکی

کامپوزیت‌های پایه پلیمری بیش از 90% کاربرد کامپوزیت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و از بقیه مهمتر هستند.

صنعت ساختمان پرمصرف‌ترین صنعت برای مواد کامپوزیتی است.استخرهای شنا، وان حمام، سینک ظرفشویی و دست‌شویی، کف‌پوش، نماپوش، سقف‌پوش، برج‌های خنک‌کننده و … همگی کامپوزیت‌های پایه پلیمری هستند. سبکی، سهولت شکل‌دهی، مقاوت در برابر خوردگی و قابلیت آب‌بندی، از ویژگی‌های کامپوزیت‌هایی است که در صنعت ساختمان به کار می‌رود.

تقویت بتن‌ها را از کاربردهای بسیار مهم کامپوزیت‌ها می توان عنوان کرد . چسباندن الیاف کربن بر سطح بتن می‌تواند استحکام بتن ساختمان‌ها را تا پنج برابر افزایش دهد.

کشور امریکا 42 در صد،اروپا 30 در صد و اسیا 20 در صد تولیدات کامپوزیت را در اختیار دارند.

هر کشوری که سرانه استفاده ی ان از کامپوزیت بیشتر از 3 کیلو گرم باشد ، کشور پیشرفته ای شناخته می شود.

این رقم در امریکا 8/7 کیلوگرم،اروپای غربی 5/3 کیلو گرم،امریکای لاتین9/0 کیلوگرم ، اروپای شرقی 6/0 کیلوگرم و در اسیا 3/0 کیلوگرم در سال است.

در ایران نیز مصرف این مواد از 2/0 کیلوگرم در سال 1996، به 7/0 کیلوگرم در سال 2006 افزایش یافته که این خود دلیل بر شناخت بیشتر مهندسان و کارشناسان از این ماده با ارزش می باشد.

یکی از کاربردهای اساسی کامپوزیت ها در ایران ساخت لوله های کامپوزیتی برای انتقال اب و نفت می باشد.

در کامپوزیت‌ها الیاف شیشه، کربن و الیاف طبیعی وجود دارد و الیافی که از تار عنکبوت تهیه می‌شود غنی‌ترین الیافی است که در طبیعت وجود دارد.

از اولین کامپوزیت‌ها یا همان چندسازه‌های ساخت بشر می‌توان به کاه گل اشاره کرد. قایق‌هایی که سرخ‌پوست‌ها با قیر و بامبو می‌ساختند و تنورهایی که از گل، پودر شیشه و پشم بز ساخته می‌شدمد و در نواحی مختلف کشورمان یافت شده است، از کامپوزیت‌های نخستین هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد